More
    Ana SayfaELEŞTİRİ“Anılarla Atatürk” isimli tiyatro oyunu 10 Kasımda yine sahnedeydi

    “Anılarla Atatürk” isimli tiyatro oyunu 10 Kasımda yine sahnedeydi

    Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk‘ün kişiliğinden ipuçları veren “Anılarla Atatürk” tiyatro oyunu 10 Kasımda Profilo Kültür Merkezi’nde yine sahnedeydi.

    Cüneyt İngiz’in Atatürk’ün çocukluğundan başlayarak ölümüne kadar bir dönemin anılarını derleyerek yazdığı , Yönetmenliğini Senem Cevher’in üstlendiği tek kişilik Tiyatro Oyunununda Cüneyt İngiz anıları bize aktaran meddah olarak karşımıza çıkıyor. “Anılarla Atatürk” oyunu bir meddah tarafından anlatılan anılardan oluşuyor. Meddah Atatürk’ün çocukluğundan başlayarak ölümüne kadar olan dönemi seyirciyle paylaşıyor. Oyun, Atatürk’ün kanlı canlı, yaşayan bir insan olduğunu, unutulmaya yüz tutan insani özelliklerini tekrar hatırlatmak ve medeni milletler seviyesine ulaşmanın yollarını aktarıyor.

    Daha önce sahne gözlemlerimi ve oyun hakkındaki düşüncelerimi sizlere aktardım ancak bugün bir kaç şey daha söyleme ihtiyacı duydum. Birincisi bu ülkede Türklerin insan gibi yaşamasını, özellikle kadınların insan yerine konulmasını, toplumda yer almasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmekten daha doğal, daha normal ne olabilir ki? İkincisi toplumda bazı kesimlerden sürekli duyduğumuz “tek başına yapmadı ki” tamam tek başına yapmadı ama atladığımız bir şey var Komutan dediğiniz sadece askere komut verir, kendisini daha doğrusu kendi canını feda etmeyi göze alacak kadar vatan uğruna savaşlarda büyük riskler almaz bana göre. Üçüncüsü ve en önemlisi Cumhuriyetin kurucusu sırf bu yüzden bile bana göre saygıyı hak ediyor.

    “Anılarla Atatürk” 10 Kasımda tiyatro severler ile Profilo Kültür Merkezi’nde yine sahnedeydi hatrı sayılır bir izleyici kitlesi vardı fakat bu seyirci sayısı bana göre çok azdı özellikle böylesine önemli bir günde bana göre ne gibi bir işimiz olursa olsun atamızdan önemli hiç bir işimiz olamaz sağlık problemi dışında, bir şey daha var Atatürk sevgisini çocuklarımıza aşılamak her bireyin zorunlu görevi dolayısıyla ben özellikle bu duygu dolu oyuna ailele bireylerinin çocukları ile gelip izlemesini isterdim ama maalesef hala sanat anlamında bırakın sanatı ataya saygı anlamında hala eksiğiz.

    Ve son olarak “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yine sanat ile durulan bir saygı duruşu “Anılarla Atatürk” tiyatro oyununu hazırlayarak. Atatürk sevgisini bıkmadan usanmadan dünyanın her yerine aşılamak için koşturan Cüneyt İngizi ve Kuvayı Milliye ruhunu bizlere yeniden hatırlatmak amaçlı sahnelenen tüm tiyatro oyunlarını cesaret ve çabalarından dolayı tebrik ederek yorumumu sonlandırıyorum.

    Genel Yayın Yönetmeni : Murat Karakaş

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Yeni İçerikler