Reklam
Geçtiğimiz pazar günü sıkılmadığım sürekli izlemek istediğim bir filmi yeniden izledim.
Yoruma başlamadan Önce; Filmin zamanının çok ötesine giden bir mizahı olduğunu söyleyebilirim. Bence Türk Sinemasının abartısız en iyi filmlerinden biri.
“Pardon” filminde de mevzular adaletsizliklerden yola çıkılıyor… Mizahî unsurlar ön planda tutularak suratımıza sert bir tokat atılıyor (uyanmamız için). Bülent Kayabaş işkenceye karşı çıkan biri olarak karşımızda.
Reklam
Üç arkadaşın (İbrahim,Muzo, Aydın) masum yere 6 yıl hapis yatmalarını konu eden hayranı olduğum Ferhan Şensoy’un Pardon filmini.
Eserin aslı bi tiyatro metinidir. ‘Çok Tuhaf Soruşturma’. orada, işkenceci amiri, rahmetli Tuncer Kurtiz oynamıştır ki övgüye şayandır.
Film sadece yaşadığımız ülkeyi değil… Bütün ülkelerin sorunlarını kapsıyor. Usta oyuncuların yorumu da filme başka bir güzellik katmış. Hepsi bana göre tek tek hayran olunacak güzellikte bir oyun çıkarmış. Adalet sistemimizi bu kadar güzel anlattığı için Ferhan Şensoy’a bir kez daha siz takipçilerimizin huzurunda teşekkür ediyorum.