More
    Ana SayfaELEŞTRİAhmet Ümit'in efsanevi roman karakteri Başkomiser Nevzat'ın Maceraları Aşkımız Eski Bir Roman

    Ahmet Ümit’in efsanevi roman karakteri Başkomiser Nevzat’ın Maceraları Aşkımız Eski Bir Roman

    İnsanlar Doğarken hiçbir bilgiye sahip değildirler. Yaşadığımız süre boyunca birçok bilgi öğreniriz. Başarının sırrı okumak ve gezmektir.  Hiçbir şey kitap okumanın yerini tutamaz. Kültürlü bir insan olmanın en güzel yolu kitap okumaktır.Bu gün size yeni bitirdiğim Ahmet Ümit’in efsanevi roman karakteri Başkomiser Nevzat’ın Maceralarını konu alan Aşkımız Eski Bir Roman isimli kitabı fazla detaya girip heyecanını kaçırmadan yorumlayacağım.

    Şeytan ayrıntıda gizlidir, bir ses böler geceyi, sis ve gece, kukla v.b gibi birçok okunası kitabı bize kazandırmış.Değerli Yazar Ahmet Ümit’in kitaplarının genel özelligi okuyucuyu sıkmadan sade yalın ve sürükleyici bir dil kullanmış olması sebebi ile çok beğenilmesidir.

    Az önce saydığım özellikleri yine bünyesinde barındırıyor Aşkımız Eski Bir Roman… Üç cinayet üç farklı hikaye ve akıcı bir anlatım. Polisiye roman okumayı seviyorsanız mutlaka kütüphanenizde olması gerekiyor diyebilirim.

    Polisiye kitapları seviyorum, ancak Ahmet Ümit’i gerçekten çok seviyorum. Baş komiser Nevzat hikayelerinde bence beni çeken kısım  Nevzat  beyin… Şiddet yanlısı, kumar bağımlısı, alkolik, kadın peşinde koşan, züppe bir karakter olmaması. Arada bir içip sarhoş olan, sevgilisini yanına gidip gelen yani çok sıradan ve makul bir karakter. Yaygarayı, sululuğu sevmeyen net bir adamdır. karısı ve kızı da cinayete kurban gitmiştir, tatavla da meyhanesi olan Rum Evgenia ile ikinci baharını yaşar. Emektar isminde döküntü bir arabayla gezer.

    3 öyküye de kısaca değineyim;İlk öykü kitaba ismini veren öykü “bazı vakalarda katilin kim olduğunun hiçbir önemi yoktur, cinayet silahı kimin elinde olursa olsun, kurbanı öldüren, aslında kendi tutkusudur.” diyor. Pera Palas’ta işlenen bir cinayeti anlatıyor. Agatha Christie kılığındaki bir katilin peşine düşüyor Başkomiser Nevzat ve ekibi. Bende tutkularımızın esiri ve de mağduru olduğumuzu düşünüyorum.

    “Overlokçu Kız” isimli ikinci öykünün ilk cümlelerinde Şöyle diyor… “Faili meçhul bir cinayeti ancak resmin tümünü göz önünde bulundurarak çözebilirsiniz, kaçırdığınız en küçük bir detay, masum birinin yıllarca hapis yatmasına neden olabilir.” günümüz sorunlarına dokundurmalar yapmayı ihmal etmeden Overlokçu Kızın katilinin peşine düşüyor bu kez Başkomser Nevzat ve ekibi.

    Sergey Nikolayeviç Jerkovski’ye Ne Oldu? isimli son öykü “Cinayet soruşturması sadece bir katili bulma faaliyeti değildir. Sayıları kişilerden, işlemleri olaylardan oluşan karmaşık bir matematik problemini çözmek de değildir. Doğrudan insanı anlama uğraşı, yaşamak için doğru yöntemi bulma çabasıdır.” diyor bu kez uluslararası ilişkilerin gelişimi sürecinde diplomasinin ve çatışmaların içinde buluyorlar kendilerini Başkomser Nevzat ve ekibi. 3 öykü de tam anlamıyla polisiye kitap kurgusuna uygun yazılmış.

    İddia ediyorum nasıl bitirdiğinizi anlayamayacaksınız. İyi okumalar dilerim.

    Genel Yayın Editörü : Murat Karakaş

     

     

     

     

     

     

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Yeni İçerikler