More
    Ana SayfaRÖPORTAJ"Fareler Ve İnsanlar" İle Büyük Çıkış Yakalayan Necmi Aydın İle Keyifli Bir...

    “Fareler Ve İnsanlar” İle Büyük Çıkış Yakalayan Necmi Aydın İle Keyifli Bir Sohbet

    Kendi tabiri ile ömrüne sayısız başarı sığdırmayı başarmış bir isim. Sanat alanında da başarıdan başarıya koşacağına inandığım. Şimdilerde seyredilmeme şansı çok düşük yapımlarda yer alan “Fareler Ve İnsanlar” ile büyük çıkış yakalayan Necmi Aydın ile birlikte keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

    Biraz Biraz Kendinizden Bahseder Misiniz?

    “Ben kendimi değil de Necmi Aydın’i anlatayım, çünkü insan kendisini anlatırken “Ben” diye anlatması lazım. Bu da benim hiç hoşuma gitmeyen bir şeydir. “Ben”, ben demek. Necmi Aydın, geçmişi unutmayan ama hatıralarla yaşamayan, üzüntüleri, sevinçleri zenginlikleri, iflasları, dostlukları, düşmanlıkları, ihanetleri ve mutlulukları. Hayatında hep çok çok yaşamış. Kaldığı yerden değil, bulunduğu yerden hayatı yaşamaya devam eden, hiç mutsuz olmamış biridir”.

    Sizi Tiyatroya Hayatınızda Yönlendiren Ne Oldu ?

    “Aslında bir an dahi aklımın ucundan geçmeyen bir şeydi tiyatro ve sinema. Çünkü işim, yaşantım ve zamanım, sanatla ilgilenmeme çok uzaktı. Her şey, herkesin emekli olduğu bir  yaştan sonra bir tesadüfle, benim gibi Kuyumcu olan arkadaşım ve tiyatro sanatçısı Kirkor Dinçkayıkçı’yı tiyatro ve sinemada izleyip “acaba ben de yapabilir miyim” diyerek başladı. Oyunculuk dersi aldığım Murat Sarı ve Ali İpin hocalarımın “yaparsın” teşvikleri ve emekleri, film yönetmeni Doğuş Algün hocamın öğretileri, tiyatro yönetmeni Erdem Topuz hocamın olağanüstü eğitimi ve güveni diyebilirim”.

    Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Yazar John Steinbeck Tarafından Yazılmış Bir Roman Olan “Fareler Ve İnsanlar” Romanından Tiyatroya Uyarlanan Eserin İçinde Yer Almak Nasıl Bir Duygu?

    “Benim için, tarifi mümkün olmayan, tek kelime ile Muhteşem bir duygu.Düşünsenize, emekli olacağınız bir yaştan  sonra tiyatroya başlıyorsunuz, henüz A.B.C’sini bile bilmiyorsunuz ve ilk oyununuzda Erdem Topuz, Işık Tolgay gibi ustalarla ve hepsi birbirinden muhteşem bir oyuncu kadrosu ile bir dünya klâsiği olan “Fareler Ve İnsanlar” da Candy gibi çok önemli bir karakteri oynuyorsunuz ve hala devam ediyorsunuz”.

    Sanata Olan İlgi Hangi Ülkede Daha Fazla Size Göre Türkiye’de Mi Avrupa’da Mı?

    “Keşke bu soruya Türkiye diyebilseydim.. Ne yazık ki ülkemizde sanatın hiç bir koluna gerekli ilgi gösterilmiyor, sanırım bu toplumun yaşam şeklinden ve hayata bakış açısından kaynaklanıyor. Ama Avrupa yüzyıllar boyunca, köklü ve zengin tarihiyle sanatta çığır açan dahi isimlerin yetiştiği bir yer ve sanata düşkün halkıyla adeta sanatçılar için bir cennet”.

    Tiyatro Seyircisinin Durumu Hakkında Görüşleriniz Nelerdir?

    “Türkiye’de ki tiyatro seyircisini bana göre ikiye ayırmak gerek, kitap okuma alışkanlığı olanlar, kitap okuma alışkanlığı olmayanlar. Kitap okuma alışkanlığı olanlar; klasik, dünya edebiyatı, edebî  oyunlara daha meyilli. kitap okuma alışkanlığı olmayanlar ise daha çok güldürü ve komedi tarzı oyunlara eğilimli“.

    Pek Çok Alanda Başarı İle Çalışmışsınız, Bunların İçinde En Keyif Aldığınız İş Hangisi Yada Hepsi Mi Keyif Veriyor?

    “Hepsi. Çünkü Kenan Doğulu’nun meşhur şarkısında dediği gibi “Ne yaparsan yap aşk ile yap” yani nedir? İster ticaret, ister sanat, ister evde ütü yapın, bulaşık yıkayın. Yaptığınız bir işte başarılı olmak için öncelikle keyif almak, sevmek gerek”.

    Tiyatronun Hangi Özelliği Sizi Etkiliyor?

    “Aslında pek çok özelliği etkiliyor ama en çok ekip çalışması beni keyiflendiriyor. Biraz klasik bir cevap gibi gelecek ama. Oyun yazarı, oyuncular, yönetmen ve daha birçok emekçinin ortaklaşa çalışmasıyla bir tiyatro oyunun sahneye konma çabası ve daha da önemlisi herkesin o duyguyla seyircilerine daha iyisini vermek amaçlı gece gündüz şevkle çalışması”

    Yönetmen Erdem Topuz İle Çalışmak Nasıl Bir Duygu?

    “Erdem Topuz’u anlatmak için saatler yetmez. Ama bir örnekle ifade edeyim, bizim kuyumculuk mesleğinde olağanüstü ustalar vardır, ham elmas veya madeni alır eline, bir hayal kurar ve ondan paha biçilemez, çoğu insanın hayalini süsleyen bir sanat eseri çıkartır ortaya. Çok yönlü, çok yetenekli ve başka bir bakış açısı var sanata, bir kere çok disiplinli, çok titiz, ufacık bir eksiği  bile kabullenmez bir eseri yönetirken veya bir oyuncuyu yetiştirirken. Böyle olması onun farklı bir yönetmen yapıyor. Benim şansım yolumun onunla kesişmesi. İşte Erdem Topuz böyle biri”.

    Son Olarak Bu Güzel Röportajı Okuyacak Olan Sanatsal Faaliyetler Takipçilerine Söylemek İstediğiniz Bir Şeyler Var Mı?

    “Aslında çok şey söylemeye gerek yok. Sadece  “siz de sanatsal faaliyetler yapmaya başlayın ” demek isterim. Çünkü bir işe başlamanın en doğru zamanı, başladığınız andır. Ben bu yola hobi olarak girdim ve sonrasında profesyonel olarak bu yolda yürüyorum, biliyorsunuz, tiyatro ile sinema da girdi hayatıma, en son Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’nın baş rollerinde yer aldığı aşk ve aile kavramının en tartışmalı yönlerini ele alan Show TV’nin fenomen dizisi “Aile” de ufak bir karaktere hayat verdim. Gelen teklifleri değerlendirmeye devam ediyorum. Takipte kalın. En önemlisi sanat ile kalın gerisi teferruat”.

    Genel Yayın Yönetmeni : Murat Karakaş

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz