More
    Ana SayfaELEŞTRİTiyatro Matine Suare ekibi tarafından sahneye konan “Oğluma Kız Mı Yok ?”...

    Tiyatro Matine Suare ekibi tarafından sahneye konan “Oğluma Kız Mı Yok ?” isimli Tiyatro Oyunu yorumluyorum

    Bu sezon Tiyatro Matine Suare ekibi tarafından sahneye konan Kasım Uçkan’ın hünerli elleri yazdığı, Hakter Balaban’ın yönettiği “Oğluma Kız Mı Yok ?” isimli Tiyatro Oyunu dün akşam Mecidiyeköy Büyük Sahnede seyircisi ile buluştu.

    Oyunun oyuncu kadrosunda 1985 yılından Ödüller aldığı sinema filmleri, rol aldığı çeşitli televizyon dizileriyle izleyicinin karşısına çıkan sanat kariyerine şu sıralar Tiyatro ile devam eden bana göre büyük değerlerimizden biri Şehnaz Dilan, oyunun yönetmeni olan sürpriz bir karaktere hayat veren Hakter Balaban, Eski manken ve şimdi Tiyatroda da başarısını seyirciye gösteren oyuncu Meral Kaplan, yaklaşık sekiz yıldır tamamen özdeşleştiği Tiyatro için hala büyük emek harcayan başarılı oyuncu Sevil Uyar, yetenekli reklam, dizi, tiyatro oyuncusu İhsan Önal yer alıyor.

    Oyunun yazarı Edebiyat, insan ve toplum, kadın – erkek ilişkileri hakkında tamamen alt tabaka üst tabaka demeden eserler yazmış şu anda Tiyatroya hizmet eden bir yazar olarak bilinen Kasım Uçkan. Klasik olacak ancak bu yoruma yakışacağını düşündüğümden yazıyorum, Yaygın bir deyişle Tiyatro; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı olarak tanımlanıyor. Ve dün akşam sahnede kendimi gördüm oyun resmen beni anlatıyordu. Burada konuya da biraz değinelim Evlilik kurumu, toplumun temel direği olan ailenin başlangıcı olarak sayılmaktadır. Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli husus, kişinin eşini seçme kararını bilinçli olarak vermesi diyebiliriz. tartışmasız, aklı başında olan her bireyin evlenmeye karar vermesi ve eşini seçmesi, hayatında aldığı en önemli kararlardan birisi olmasından dolayı. Eş seçimine rastgele bir süreç olarak bakamayız. Tam bu noktada Kasım Uçkan bizlere kendi mizah anlayışı ile komik bir eleştiri getirmiş. Konusundan kısaca bahsedecek olursak Sekiz evlilik yapmış Afet adındaki kokoş dul kadın, yaptığı evliliklerden Hakter adında bir oğlu var Hakter elli yaşına merdiven dayamasına rağmen hala bekar..Afet,oğlunu evlendirmek için görücüye çıkar, Her kesimden farklı kızlara talip olmasına karşı hiç kimseden olumlu yanıt gelmez.

    Rejiye de değinelim az önce Kasım Uçkan’ın bizlere kendi mizah anlayışı dedim ya fark ettiyseniz elli yaşına merdiven dayamasına rağmen hala bekar olan Hakter demiş yani daha oyunun başında kafadan seyirciye karşı bir sıfır öne geçmiş. Çünkü oyunun yönetmeni olan sürpriz bir karaktere hayat veren Hakter Balaban. Ve Oyunun yönetmeni olarak yazılan karakterlerin analizini gayet zarif dokunuşlar ile yansıtmış. Dekor zaten bizzat kendisine ait her zamanki gibi. Sahne geçişlerinde sahnede gördüğümüz eşyaları bizzat kendisi topluyor. Profesyonellik bu olsa gerek dedirtiyor.

    Her zaman olduğu gibi oyunculuklara değinelim Şehnaz Dilan; Afet adındaki bir anne rolünü canlandırmakta ki üstün başarısını tebrik ediyorum. Hakter Balaban; Az öncede saydığım pek çok şeyi yaptğı için her zaman seyircisinin gözdesi.

    İhsan Önal; Bana göre Hakter tiplemesini takdire şayan nefis bir şekilde oynamış.

    Sevil Uyar; Birbirinden farklı üç kişiye hayat vermiş ve bu kişilik yapıları arasındaki geçişleri sahneye yansıtmak için iyi karakterize olmuş. Meral Kaplan; Sahnede İki farklı karaktere hayat veriyor ve karakterler arasındaki geçişlerini başarılı buldum.

    Performanslarından dolayı seyircinin reaksiyonu da gayet iyiydi. Tekrar kendilerini tebrik ederek, tüm tiyatrocu ve tiyatro severlerin pandemi sürecinden etkilenmediği bir sezon olmasını temenni ederek yorumumu bitiriyorum.

    Genel Yayın Editörü : Murat Karakaş

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Yeni İçerikler