More
    Ana SayfaELEŞTRİ"Müzikallerin çağını dünya çapında patlatan eser" Notre Dame'in Kamburu Müzikali, izleyicisiyle buluşmaya...

    “Müzikallerin çağını dünya çapında patlatan eser” Notre Dame’in Kamburu Müzikali, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

    2000 Yılların başında müzikaller çağının fitilini tekrar ateşleyen muhteşem bir yapıt. Notre Dame’in Kamburu Müzikali Kumbara Görsel Sanatlar’ın Özverisi ile izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Çirkin ve kambur Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun ve Kral’a bağlı komutan Phoebus’un semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını anlatan oyun, görselliği ve harika müzikleriyle insanı yine her zamanki gibi bambaşka alemlere sürüklüyor.Dün akşam yine sanatsal faaliyetler adına onur konuğu olarak izlemeye gittik. İlk izlediğimde nasıl keyif aldıysam abartısız söylüyorum ki… beni bilen bilir abartıyı hiç sevmem. Dördüncü kez tekrar izledim ve şarkılarını oturduğum koltuktan yine düetler yaparak söyledim. Herhangi bir sahnesini izlediğim veya şarkısını duyduğumda beni bambaşka alemlere taşımayı başarıyor bu müzikal. Ve aynı zamanda yahu bu adamlar aynı anda hem bu kadar güzel şarkı söyleyip, hem de bu kadar dans edip, takla atmayı nasıl becerebiliyorlar diye sorguluyorum. Muhteşem sahne şovları, enfes müzikler, birbirinden güzel sanatçılar ve ortaya çıkan harika bir bütün. Oyunda çirkin, kambur, engelli ve çok acayip bir yaratık olan kilise zangocu Quasimodo olarak karşımıza çıkan Vural Bingöl olmak üzere, Tüm ekibe teşekkürler bu dünyaca ünlü müzikali bin bir emekle bizlere sundukları için. Süper makyajlar ve olağanüstü bir sahne şovu… Oyunda yer alan oyuncuların hepsi ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve bizlere bulunduğu dönemin o sıcak atmosferini bir kere de tiyatro sahnesi’nde yaşattılar.

    Hiç kuşku duymadan eş dost, aile, arkadaş toplanın gidin demek istiyorum.

    Gelelim aklıma takılan bir konuya; 3 yıldır Sanatsal Faaliyetlerin. Genel yayın editörlüğünü yapmaktayım. elimden geldiğince gittiğim Tiyatro oyunu, Müzikal, Sergi ve Sinema filmlerini yorumlamaya çalışıyorum. Ve affınıza sığınarak benim gibi eleştiri yetkisi olmayan… Yani tamamen laf olsun diye  konuşan, yazan kişilere iki çift laf etmek istiyorum… Eleştiride amaç; iyi olanın değerini ortaya koymak, sanatı unutulmaktan kurtarmak, iyi olmayana ve kötüye fırsat vermemektir. !!! Eleştiri yapmak için inceleme yapmasını bilmek gerekir !!! İnceleme yoluyla, eleştirilecek olan şey tanıtılır, sonra eleştiriye geçilerek olumlu ve olumsuz yanlar bulunur ve bir yargıya varılır. Eleştiri, mahiyetine uygun olarak meydana gelen dil varlığı ile bunu yapar. O, eser karşısında iki önemli görevi yerine getirmeye çalışır: Çözümleme ve yorumlama.

    Şimdi tam burada “sakın, sakın, sakın, sakının. lütfen kendinizi sakının. “acilen bitmesini dilediğim müzikal” veya “kesinlikle tavsiye etmiyorum”, “ben pişman oldum,siz olmayın!gitmeyin arkadaşlar!” sormak istiyorum bu nedir? Yani gittiğiniz bir etkinliği beğenmeye mecbur değilsiniz eleştirme hakkınız elbette var ama bilinçli ve üsluplu eleştrin. Öncelikle eleştrinin ne olduğunu bilin öyle eleştirin.

    Genel Yayın Editörü : Murat Karakaş

     

     

     

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Yeni İçerikler