More
    Ana SayfaELEŞTRİKorku filmlerini seviyor ve her türlüsünü izlerim diyorsanız

    Korku filmlerini seviyor ve her türlüsünü izlerim diyorsanız


    Romanya’da bir manastırda yanlışlıkla kötü bir ruhun dünyaya çıkışı sağlanıyor. Baş rahibe ölmeden önce onu bir odaya zincirliyor ve anahtarını genç rahibeye veriyor. Bir süre sonra genç rahibe, manastırın camından atlayarak intihar ediyor İşte bu şoke edici bir intihar sahnesiyle başlıyor film. Vatikan, bu gizemli ölümü çözmesi için bilgisine güvendiği rahip Burke (Demian Bichir) ve henüz yemin etmemiş rahibe İrene (Taissa Farmiga)’i görevlendiriyor..

    Filmin genelini eleştirecek olursam eğer; Ses tasarımı için özenilmiş, Diğer filmlerdeki gibi yapay görünmeyen bir arka plan ve başarılı makyajlar bunlar gözüme çarpan detaylar. Ancak tabii ki yine aniden ortaya çıkıp hoplayıp zıplayan, iblis ve hayaletlerle korkutmaya çalışan sıradan klişeler ile dolu… Onun dışında konusu itibarı ile uzun zamandır adam akıllı bir gerilim-korku filmi izleyememiş olan bünyelere ilaç gibi gelecek diyebilirim.

    Conjuring serisine bayılan ve korku seven bir izleyici olarak devam filmlerini izlemeyi kendime görev edinmiş biri olarak söylüyorum. Çok etkilendiğim bir film değil ama izlemeye değer bence.

    Ve oyunculuklar;

    Valak’ ı canlandıran Bonnie Aarons’dan başlayalım… Oyuncu ile karakter uyuşması konusunda tip olarak sağlam bir şekilde tam da yerine oturmuş diyebilirim. Demián Bichir, Taissa Farmiga ve Jonas Bloquet oyunculukları ile kalitelerini ve yeteneklerini konuşturmayı başarmışlar.

    Genel Yayın Editörü : MURAT KARAKAŞ

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Yeni İçerikler